T U N T I K U V A U K S E T


M I N I K I D S

MINIKIDS 3-4v & 4-5v

MiniKids tunnit ovat energisiä tanssitunteja, joissa pienet tanssijat ottavat ensimmäiset tanssiaskeleensa ilman vanhempia. Tunnilla harjoitellaan ryhmässä toimimista, opitaan tunnistamaan erilaisia rytmejä ja kehitetään lapsen motorisia perustaitoja innostavien harjoitusten ja mukaansatempaavan musiikin avulla. MiniKids tunnit tukevat ja kehittävät lapsen kehonhallintaa, tasapainoa ja luovuutta. Tunnit antavat loistavat eväät tulevalle tanssimatkalle!

D I S C O

DISCO on vauhdikas, energinen ja fyysinen tanssityyli, jossa kehitetään kehon liikkuvuuden lisäksi nopeutta, räjähtävyyttä, ponnistusvoimaa ja notkeutta. Lajin tunnistaa nopeista käsien pyörityksistä, voimakkaista iskuista, isoista hypyistä, vauhdikkaista pirueteista ja lajinomaisista poseerauksista.

DISCO 6-7v & 8-10v

Disco Kids 6-7v ja 8-10v tunneilla opitaan discotanssin perusteet, harjoitellaan tekniikkaa ja tanssitaan koreografiaa discomusiikin tahtiin. Discotunnit kehittävät lapsen koordinaatiota, fysiikkaa, musikaalisuutta ja tarjoavat vahvan perustan tanssin parissa.

DISCO 11v+ & 13v+

11v+ ja 13v+ ikäryhmän tanssijoille löytyy Discon osalta alkeis-, keski-, sekä edistyneen tason tunteja. Alkeistunnilla opitaan discotanssin perusteet rauhassa, sekä tutustutaan tanssisarjojen avulla Discon nopeatempoiseen tahtiin. Aiempaa kokemusta lajin parissa ei vaadita. Keskitason ja edistyneen tason tunneilla treenataan tekniikkaa, kehitetään tanssijoiden fysiikkaa, sekä tanssitaan koreografiaa discomusiikkiin. 

DISCO 15v+ 

15v+ ikäryhmän tanssijoille löytyy Discon osalta keski- ja edistyneen tason tunteja. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, fysiikkatreeniä ja lajinomaisia tekniikkaharjoituksia, kuten hyppyjä, jalanheittoja, illuusioita, piruetteja ja vauhdikkaita käsisarjoja. Tunti huipentuu discokoreografian tanssimiseen. Oppilailla tulee olla discotanssin perusteet hallussa.

DISCO 20v+

20v+ ikäryhmäläisille löytyy Discon osalta keski- ja edistyneen tason tunteja. Tunnit käynnistyvät vauhdikkailla alkulämmittelyillä ja lihaskuntotreenillä. Tunneilla treenataan tekniikkaa, mutta pääpaino on koreografian tanssimisessa. Nämä tunnit sopivat jokaiselle, joka pitää vauhdikkaasta menosta ja nauttii haasteista. Oppilailla on hyvä olla jonkinlainen tausta lajin parissa.

S H O W

SHOW on esittävää tanssia, jossa kerrotaan tarinaa kehon liikekielen avulla. Show tunneilla harjoitellaan tanssitekniikkaa, piruetteja, erilaisia hyppyjä ja heittäydytään eri musiikkityylien ja teemojen vietäväksi.


SHOW 6-7v & 8-10v

Show 6-7v ja 8-10v tunnit ovat lapsille suunnattuja tunteja, jossa opitaan showtanssin perusteet, keskitytään tekniikkaan ja tanssitaan koreografiaa musiikin tahtiin. Show tunnit kehittävät lapsen koordinaatiota, sekä tanssillisuutta ja tarjoavat vahvan perustan lajin parissa.

SHOW 15v+

15v+ ikäryhmän tanssijoille löytyy showtanssin edistyneen tason tunteja. Tunneilla tehdään koreografian lisäksi lajinomaisia tekniikkaharjoituksia, kuten hyppyjä, jalanheittoja ja piruetteja. Oppilailla tulee olla showtanssin perusteet hallussa.

D A N C E

DANCE tunnilla nimensä mukaan tanssitaan koko tunti! Tunneilla heittäydytään monipuolisesti eri tanssilajien maailmaan ja sekoitetaan tyylejä keskenään. Tunneilla pääset tutustumaan useiden tanssityylien ominaisliikkeisiin hittibiisien tahtiin.


B A L E T T I

Star Dance Studiolla baletin opetuksesta vastaa Dans och Cirkushögskolanista tanssinopettajan kandidaatiksi valmistunut Amanda Mäkelä.

Baletin opetus pohjautuu venäläiseen Vaganovan metodiikkaan ja sen eri tasoihin. Balettitunneilla edetään perinteisen tuntirakenteen mukaan. Tunnin alkupuolella työskennellään balettitangolla ja sen jälkeen siirrytään harjoituksiin keskilattialle, jossa päästään liikkumaan isommin, sekä pyörimään ja hyppimään.

Tunneilla painotetaan anatomiaa, linjausta, tekniikkaa sekä ilmaisua ja musikaalisuutta. Baletin tavoitteena on tukea oppilaita persoonallisessa ilmaisussa ja taidoissa tanssijana, antaa haasteita, inspiraatiota ja sitä kautta myös onnistumisia.

Balettitunneilla tanssitaan mustassa balettipuvussa, valkoisissa sukkahousuissa ja puuterinvärisissä tossuissa. Pitkät hiukset tulee olla kiinnitettynä nutturalle.

T E K N I I K K A

TEKNIIKKA tunneilla keskitytään perustekniikan rakentamiseen, sekä vahvistamiseen, yksityiskohtien hiomiseen ja liikemateriaalien yhdistämiseen.

Tunnilla tehtävien harjoitusten pääpaino on erilaisissa hypyissä, pirueteissa ja jalanheittoissa. Harjoitukset kehittävät tanssijan ponnistusta, voimaa, tasapainoa ja tarkkuutta. Tunnit soveltuvat kaikenikäisille keski -ja edistyneen tason oppilaille lajista riippumatta. 
P O W E R  &  S T R E T C H 


Power & Stretch -tunneilla tehdään aluksi koko kehon lihaskuntotreeni. Tunnilla parannat sekä lihaskuntoa, että kestävyyttä. Lihaskuntotreenin jälkeen jatketaan venyttelyllä, jonka tarkoituksena on kehittää monipuolisesti koko kehon liikkuvuutta, rentoutumista unohtamatta.

Tunnille tarvitset mukaan treenikengät. Tämä tunti sopii kaikille liikuntataustasta riippumatta. 

A K R O

Lasten akrotunnilla harjoitellaan turvallisesti erilaisia akrobatiataitoja leikin varjolla. Tunneilla pidetään hauskaa, leikitään ja tutustutaan oman kehon hallintaan välillä musiikkia hyödyntäen. Lasten ikätaso ja taitotaso otetaan huomioon harjoitteissa, jotka painottuvat lattia-akrobatiaan. Harjoitukset sisältävät monipuolisesti erilaisia tasapainoa ja liikkuvuutta edistäviä perusakrobatiaharjoitteita, esimerkiksi kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja siltakaatoja.


S L O W

Disco Slow on discoon pohjautuva tyylilaji, jossa discotanssin ominaisliikkeet; hypyt, poseeraukset ja vauhdikkuus yhdistyvät pehmeään ja eleganttiin liikkeeseen lyyrisen musiikin tahtiin. Tärkeimmät elementit tässä tanssilajissa ovat tanssillisuus, musikaalisuus, sekä kyky heittäytyä tunteiden vietäväksi. Disco Slow tunnin tavoitteena on kehittää tanssijan tekniikkaa, tanssillisuutta, sekä ulosantia.
https://stardancestudio.fi/google2ad6eab1335fdfe8.html